Коротка історія компанії Bencmade

Історія компанії Bencmade починається в 1979 році, коли Ліз де Ейсіс (Les de Asis) заснував у Лос-Анджелесі компанію Bali-Song Inc. Ця компанія робила балісонги (Bali-song), в основі яких був покладений дизайн філіппінського ножа-метелика зразка 1872 г. Знаменитий логотип компанії Benchmade у формі метелика відповідає продукції, яка випускалася в ті часи. Якість ножів, які збирала компанія, стало просто недосяжним для конкурентів, що дозволило завоювати великий сегмент ринку, а до 1982 року модельний ряд був значно розширений.

В 1983 році компанія переїхала в штат Каліфорнія й стала називатися Pacific Cutlery Corp. В 1985 році в модельному ряді компанії, крім ножів-метеликів, з'явилася лінійка з дев'яти складних і нескладних мисливських ножів. Лінія була розроблена разом з дизайнером Джоді Семсоном (Jody Samson) і називалася Samson series.

В 1990 році компанія перебирається в штат Орегон і знаходить звична для нас назва Benchmade® Knife Company Inc. Споконвічно компанія робила первинні роботи з обробки клинків у сторонніх виробників, але 1996 Benchmade викуповує земельну ділянку й будує а ньому завод із самим передовим устаткуванням.

В 1999 році компанія випускає модель Benchmae 710. За випуск цієї моделі компанія Benchmade одержала нагороду американської «Академії якості збройової промисловості» у номінації «Knife of the Year»

В 2004 році компанія Benchmade значно розширює свій модельний ряд і вводить поділ виробленої продукції на 4 класу. Цього року на заводах компанії Benchmade починається випуск ножів під маркою Heckler-und-Koch.

На сьогоднішній день ножі Bencmade займають значну нішу на світовому ринку ножів. Компанія співробітничає з висококласними збройовими дизайнерами, такими як Білл Макгенрі, Нейл Блеквуд, Джейсон Вільямс, Уоррен Осборн, Мел Парду. При виготовлення своєї продукції компанія Benchmade використовує високоякісні матеріали, а професіоналізм працівників робить якість складання практично непереборною.

Написати відгук