Ножі ROCKSTEAD

Ножі Rockstead, кулею, що ввірвалися на світовий ринок ріжучою продукції всього кілька років назад, захоплюють навіть знавців холодної зброї своєю неймовірною гостротою й потужністю клинків.
А адже компанія-виробник з далекої Японії, перш ніж зайняти «трон» культового виготовлювача еталонних ножів, пройшла довгий шлях від випуску сільськогосподарської техніки до сучасного ножового підприємства.

Фірма була заснована в 1931 році як Ishida Industrial Company Ltd. И до 90-х років ХХ століття допомагала піднімати сільське господарство, випускаючи різні машини, у тому числі й ґрунтообробні, постачені зносостійкими ріжучими елементами.
В основу наріжних принципів підприємства було закладене поняття «усе вирішують кадри», тому в усі роки свого існування фірма приділяла величезної увагу добору співробітників, справедливо вважаючи, що характер кожного члена команди впливає на кінцевий результат — якість і робоча характеристики випускаються виробів.

Інтерпретуючи слова класика про життєвий шлях компанії (дивлячись на сьогоднішній день), можна виразитися по філософськи: більш сімдесяти років підприємство «розкидало камені» у вигляді вирощування талановитого колективу.
Зараз же фірма пожинає плоди своїх праць.
А відправною крапкою часу «збирати камені» можна назвати дев'яності роки ХХ століття.

Саме тоді, в 90-х роках минулого століття в компанію був запрошений прославлений найфмейкер і знавець сталей Катсумі Кітано.
Він очолив новий для підприємства напрямок — виробництво ножів вищої якості.
Так народився бренд Rockstead knife (Rockstead — англійське звучання слова Ishida, позначає «кам'яне поле»).
Ідеолог японської ножової культури, геній технології обробки металу й талановитий дизайнер пан Кітано за короткий період зміг створити справжнє чудо — створити могутній бренд, вселяючий повага й замилування цінителям ножової продукції високого класу в усьому світі.

Катсумі Кітано виступив співавтором ( разом з колективом компанії Hitachi Metals) у розробці нової порошкової сталі ZDP-189, розробив спеціальне потрійне й алмазне заточення клинків, а у виробництво лез ножів впровадив інтерпретовану форму клинків японських бойових мечів «Катакіріба», , що стала відомої світовому співтовариству як «Клинок Кітано».
Ці й інші інноваційні (і історично відроджені) технології, оригінальні розв'язки й новаторські приймання дозволили Rockstead knife робити ножі екстра-класу, легко розрізають товсті канати, сухий бамбук і навіть пробиваючі сталеві аркуші.
При цьому на клинках Rockstead не з'являються відколи або забоїни.
Вони залишаються всі так само неймовірно гострі й порівнювати з такими ножами ріжучі інструменти, виготовлені за класичною технологією, просто безглуздо. Ножі Rockstead knife мають довічну гарантію.

Виробник — компанія Rockstead knife, характеризуючи свою продукцію, указує на три основні особливості, відмінні ножі Rockstead від усіх інших.

Перше — це форма клинка.
Вона унікальна для ножів.
Раніше для виробництва ножових клинків форма традиційних японських мечів не використовувалася.
Найвідоміші типи японських бойових мечів — це Honzukuri і Katakiriba.
Honzukuri має лінзоподібну форму клинка ( по обидва боки), а Katakiriba — це клинок із широким плоским скосом однієї зі сторін леза й лінзоподібною другою стороною.
Компанія ( під керівництвом пана Кітано) освоїла виробництво адаптованого для ножів клинка Katakiriba.
Такий клинок має лінзоподібну форму з однієї сторони й «ламану» лінію спусків ( під певними кутами) з інший.
Не дуже давно підприємством був освоєний випуск клинків і в стилі Honzukuri.
Обоє цих ножових леза створені на основі кропітких досліджень особливостей традиційних японських мечів.
Ножі, оснащені такими клинками, мають неймовірну міць і ріжучою здатністю.

Друге — це фінішна обробка клинків.
Поверхня леза оброблена з особливою старанністю за спеціальною технологією.
У результаті клинок одержує не просто дзеркальний блиск, але й неймовірно точну, безперервну підводку ріжучою крайки.
При багаторазовому збільшенні світлин ріжучою крайки клинків Rockstead можна побачити, що вона не пиловидна, а практично рівномірна й неймовірно точно заточена.

Третє — це використовуються ножові сталі.
Виробник використовує для своїх клинків дуже тверду й міцну сталь YXR7 і прогресивну порошкову сталь ZDP-189.
Для запобігання появи корозії на клинках зі сталі YXR7 використовується покриття DLC, що з лишком компенсує можливість іржавіння й додає лезам естетичності.

До цього можна додати ще й унікальний, аерокосмічний дизайн ножів Rockstead.
Пан Кітано приділяє зовнішності своїх дітищ величезна увага.
Саме тому, кожна модель Rockstead — це свого роду шедевр комбінації суперсучасних технологій і прадавніх ножових традицій Країни Висхідного Сонця.

Підводячи підсумок усьому вищевикладеному, можна із упевненістю сказати, що за короткий строк існування на світовому ножовому ринку виробу Rockstead knife стали символом гостроти й уособленням ідеальної ножової якості.
Компанія Rockstead затверджує — ножі її виробництва можуть називатися самими потужними у світі.
И поки сумніватися в справедливості такої заяви немає приводів.